DOPRAVA ZDARMA NA VŠE V KATEGORII "VÝPRODEJ SKLADU" !!!!
 

Citrusový pektin želírující přípravek

Neohodnoceno
 
Dostupnost Skladem
99 Kč
   
Kód produktu 5436
Značka Valdemar Grešík - Natura s.r.o.
Kategorie PŘÍSADY NA VAŘENÍ
 

Na výrobu zavařenin.
(želírující látka)

Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.

Hlavním zdrojem citrusového pektinu jsou výlisky (slupky) po vylisování citrusové šťávy z citrusových plodů. Největší obsah pektinu je v „bílých“ slupkách uvnitř citrusových plodů. Není to tedy tak, že by se loupala kůra z citrusů a vyráběl se z ní pektin.

Hmotnost 0.7 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: