Recept na slaninové rohlíky
Celá moje rodina miluje slaninové rohlíky a výrobky tomu podobné, já leč tomu neholduji jsem se rozhodla udělat jim radost a tyto rohlíky upéct doma .
Vlasní, kvalitní a o poznání levnější. Pokusů bylo spousta, ale tento recept a způsob zpracování a rolování těsta se osvědčil nejlépe.
K výrobě těch nejlepších slaninových rohlíčků budete potřebovat následující..
Na 8 ks
Těsto:
360g hladké mouky
200g vlažné vody
15g sušeného droždí
25g oleje
lžička cukru
lžička a půl soli
Na dozdobení:
cca 150g anglické slaniny, plátky
200g plátkového eidamu, případně jiného sýra
kečup, hořčice, grilovací koření
Postup:
Mouku nasypeme do misy, uděláme v ní důlek, do něj nasypeme droždí a cukr, přilejeme polovinu vody a metličkou vytvoříme kašičku, zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme hladké těsto. Tuhé lehce zředíme, řídké zhustíme moukou. Ale většinou to není potřeba.
Vypracované těsto vyndáme na zlehka pomoučenou pracovní plochu, rozdělíme na 8 stejných dílů (váha pomůže). Z dílků uválíme dlaní malé bochánky, ty pak rozválíme na ovál a z krátké strany srolujeme. Takto připravený "rohlík" válečkem zploštíme na placku, rožky by měly zůstat trošku vyšší.Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, takto opakujeme i s ostatními.
A nyní je čas na předehřátí trouby, v tomto případě nemusí být úplně horká.
Na řadu přichází dozdobení, obložení rohlíků. Potřeme kečupem nebo hořčicí podle chuti, oblžíme plátky slaniny a sýrem, posypeme kořením.
Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.